Förra helgen…

Efter något som jag aldrig sett maken till, skulle varit lagfest men urartade till egodanztillställning så drog vi iväg tidigt på söndag morgon ut på älven och fiskade. 3:e vändan på rad som jag kör tort och nu får det allt bli ändring på detta. Söndag så smäller det och kan vi bara pricka in något hett vatten så skall här bli fisk. MB var som vanligt het och drog de som var intresserade idag. 3,4kg tror jag om jag minns rätt var den största för dagen.

20110929-120425.jpg

20110929-120451.jpg

P.S
Något krokade jag idag, vilket också blev största fångsten men tror inte jag får godkännt för den sizen och arten 🙂

Mjörn på 3 dagar

Jag kan börja med att Mjörn är en utav de finaste sjöar jag fiska i det kan tom vara den finaste, stor sjö med mycket öar och grynnor på 5-15 meters djup som sluttar ut mot djupare vatten mellan 20 till 40 meter. Vi fick totalt 12 fiskar fördelat på 11 gäddor och en matgös (Magnus ”gösdräparn” naturligtvis) och det tre största vägde 6kg (magnus), 4,5kg (Claes) och 3,5kg (Magnus). Jag hade allt förväntat mer av denna resa  både när det gäller antal gäddor och storlek men med tanke på att det var en nya okända vatten så skall vi kanske vara nöjda. Både Magnus och Claes slog sina årsbästa och skall jag se det lite positivt så är det den ”höstresa” vi fått mest fisk på och årsbåtbästa ( Frank) blev inte slaget men det hade jag kunnat leva med för att det är ju lite syftet med resan.

Den wobbler som fångade mest var utan konkurrens Cisco Kid 1800 och det berodde inte på att den fick mest fisketid utan så blev det bara, den stora Gädda som Claes fångade tog på en Buchertail Big Foot depthraider som är en strechad Cisco kopia på ca 30cm. Vi fiskade både vid djupbranter vid land och på friliggande grynnor men vi fick i princip alla hugg vid djupbranter nära land på 6-10meters djup. Jag kan tänka mig att Mjörn är
den kanon sjö att fiska i som jag trott sedan tidigt 80tal när jag började läsa artiklar om sjön men det gäller som alltid att lära sig sjön och sedan var på rätt plats vid rätt tillfälle, vem har inte upplevt koma dagar på fiskevatten som normalt brukar leverera. Det var mycket båtar ute och fiskade för att inte tala om alla båtar som låg vid bryggor och småbåtshamnar och att fiska på en insjö som var uppmärkt med farleder och fyrar det är man inte van vid bortsett på vänern. Boendet var ingen höjdare, campingen var ok men stuga på fyra bäddar innehöll just inte mer, kylskåp och kaffebryggare jajjamensan men sen var det in mer än 2 kvm kvar till övrig verksamhet. Båtrampen vid Sävelångens utlopp till Mjörn ligger inte långt ifrån Alingsås centrum och var riktigt bra, lätt att lägga i och ta upp båten och skapligt med parkeringar men jag kan tänka mig att det blir trångt vid rampen under högsäsong. Det finns fler båtramper runt sjön (jag har ett enkelt sjökort med djupkurvor och ramper på) och skall man åka över dagen så skulle jag välja en ram i den sydvästra änden av sjön både för att jag tror på mindre kö och det blir närmare fiskeplatserna. Paravanerna fungerade bra med stora wobblers men jag är lite kluven till paravanfisket, man dubblar utan vidare arealen man fiskar på men det var svårt att kroka fisk för att tala om att drillningen som blir minst sagt okänslig. Nu så kommer vi till en
summering av fisket i Mjörn. Frågar du mig om jag kan tänka mig att åka dit igen så svarar jag tveklöst ja på den frågan och det ligger inte längre bort än att du kan åka över dagen. Det var inte längesedan man upptäckte att fiska utan ekolod det går inte och nu så börjar jag se en GPS-plotter som ett måste om man skall fiska i större sjöar (frågan är om jag
skall köpa fast eller mobilt) och jag kan se uppenbara fördelar med paravanfiske men det är nog att föredra trolling med separata paravaner/pulkor på mast men då börjar det kosta (jag har sett lösningar där man sätter masten i transport hållarna till spöna som är lite billigare och inte fast monterat).

Nu så hinner jag inte skriva mer men jag tror jag fick med det mesta.
Ha det gott så hörs vi

/FN

6kg

Nu har räkostarna dragit till med 6 kg som största, de är väldigt fåordiga i mina försök att få ur dem lite rapporter. 3 man i en båt men förmodligen är fokus på topp eftersom de inte hinner med statusuppdateringar 🙂

Nu får vi se om jag får någon info ikväll av dem, förmodligen lite kalla och frusna efter detta väder vi har.

Virvlar och lågvatten

Kanalen var sig inte lik, strömt vatten och 50-60cm lägre vatten än normalt. Fisk såg jag på lodet med fisken högg inte och svårfiskat var det verkligen. Var mer o botten än ett ankare ! Riktigt tråkigt men syftet med turen var att få prova lite mer av lodet och den nya hållaren för Iphonen med plotterprogramet, plus laddning till det. Funkade helt perfekt 🙂

3 gäddor i båten för Team Räkost som de heter bara denna helgen ! 1 brutet spö, 1 spö med trasig ögla och en paravan som gett upp….. De har det tungt men de tuffar på, uppdaterar er med mer info ikväll då jag får mer uppdatering av dem. Största än så länge var 2,3kg.

Team räkost :-)

Då drar mina kära fiskekompisar ut på storturne. Team räkost som jag kallar dem har lite traditioner som gör att jag inte kan kalla dem något annat 🙂

Hoppas kunna hämta hem beställningen idag från staterna med nya fina grejer till dem. Jag själv får vänta på att släppa i mina nya BUCHERTAILS I vattnet !!! Fina grejer…..

Skall bli intressant och höra om äventyret strax sydöst om oss som de skall iväg på. Hoppas finnarna har inspirerat dem tillräckligt så de navigerar av sjön på bästa sätt. Kanske t.o.m kam åka i ett skeddrag på släp ??

Fram tills nästa gång ! Guppa på….

Vänern var lika trött

som jag när klockan ringde 04:45 imorse och jag hade studsat upp och ner mellan Hugge (som var lite snorig) och sängen där Linda hade matförgiftning. Inte många timmar på sovkontot med FISKA skall göras !!!

Trögt som bara den idag, alla färger provades och olika modeller. ”Upp och ner” området vid Köpmannebro, in & utsida på kräklingarna men inget var intressant tyckte pikarna idag. 3 st i båten men förhoppningarna var större än det.
Bara att ta nya tag och jag skyller på att håven var i båten (det brukar den inte vara) och att detta var min test runda för ett nytt ekolod satt på plats. Vilket lod !! helt briljant och t.o.m så fick vi fisk efter att lodet visat firren på det djup vi fiskat på. Färg var verkligen en bra sak plus den teknologin som gör att man kan ha dubbel fönster med olika frekvensval på de olika rutorna.
Kan STARKT rekommendera Lowrance HDS-5X !!

Nu skall här sovas…..

20110904-080454.jpg

20110904-080505.jpg

20110904-080528.jpg

Installerat och klart !

Nu är nya lodet på plats i båten, skall bli enormt kul att testa detta och få fiska lite igen.
Har ju väntat ett tag och kört på med det gamla skruttiga lodet som knappt visar djupet pga alla streck i displayen. Nu sitter ett Lowrance HDS-5X på plats som skall bli riktigt kul att testa efter allt jag läst och forskat i och runt detta lod.

Nu är det bara att vänta in nästa fiske så Lowrancen får bekänna färg 🙂