Fiske utanför Godahoppsudden !

Så kom då den efterlängtade fiskeresan jag längtat något så kopiöst efter. Att få fiska på dessa breddgrader och alla dess arter som kan fastna på kroken.
Gjorde ordentlig research och läste många inlägg på nätet för att få ut mest av fisket och tror jag lyckades bra. ”Hooked on Africa” och captain Sean blev kontaktad via mail och tillsist telefon för att få alla detlajer på plats.

06:30 stod vi vid Hout Bay harbour och väntade in Sean och hans mannar, och väl ombord på båten stod vi där 6 fiskesugna personer. Jag, Krille & Klas plus besättning i form av kapten Sean, skeppare Stuee och skeppare Americano. Riktigt sugna var vi alla 3 och förväntasfulla. Dubbla Yamaha 250 fyrtaktare dundrade iväg oss mot Godahoppsudden.

På vägen ut berättade Sean att havet var lugnt och kunde i stort sett räknas som platt. Han drog även lite förutsättningar och hur fisket gick till. Trolling efter Yellowtails och pilkning efter Snoek och sen trolling efter Tuna var dagens upplägg. Vi kom fram till udden och fick se denna mäktiga klippa från vattnet. De flesta som besöker udden står ju faktiskt på den, vi fick se den från vattnet vilket inte många gör !

Sean sa ju att vattnet var lugnt och platt men det var med Afrikanska mått mätt !! 4-5 meter höga dyningar svepta in och sjösjukan kom som en stormvind och så var det klart för mig. Jag tvingade mig igenom hela fisktrippen, halvt hängandes över relingen, sovandes eller fiskandes. Inte skulle det få förstöra min fisketur !!
Klas och Krille klarade sig bra vilket jag var glad för, för ingen vill må som jag gjorde !!
Yellowtails högg bra, sälarna hög minst lika bra men dock bara på fisken vi fick på wobblerna. Tom wobbler och glad säl ! inte konstigt fiskarna (Stuee och Sean var förbannade på dem). Ett par riktigt fina exemplar trillade i båten och sen bar det av längre väst ut för att dra Snoek. Där ute var det godnatt för mig, bara tt krypa ner i bingen och sova bort 1 timme för att sedan vakna till baljvis med Snoek som högg som bara den. Snoek är en större art liknade makrill fast 4-5 gånger så stor.
Sean hade styrt kosan hemmåt och trollingen efter Tuna var ett faktum. En stund senare skriker Americano ”fish on” och jag står uppställd på några sekunder. Tuna på kroken och fighten drog igång. Det kändes skillnad på fisk och fisk men exemplaret var inte så stort utan runt 5-7 kg och landades i båten tämligen enkelt. Vilken känsla, en tonfisk…….

På väg hem blev det sen race med en annan båt som hade jungfrutur !

Inne vid hamn rensade de fisk och vi fick med oss lagom att lägga på grillen för kvällen. Den lunchen vi fick där gick inte av för hackor ! Färsk, grillad tonfisk och yellowtail……

Skall någon fiska i Sydafrika och Kapstaden så kan jag starkt rekommendera ”Hooked on Africa”, kanon killar och kunde hur mycket som helst om vattnet och dess för/nackdelar.

Avslutar med lite bilder på oss grabbar med fångsten.

Underbar kväll

Nu kryper vi ner i sängen för sista gången denna resa i Louis Trichardt. Vemodigt men det ÄR INTE sista gången vi sover i Sydafrika ! Ikväll fick vi åter igen en underbar middag i form av Sydafrikans nationalrätt ”bobooti” eller vad det heter. Så god och välfylld med smak 🙂

Imorgon far vi genom norra delarna med bil igen och det är första gången vi gör detta i dagsljus, skall bli intressant. Nästa gång en uppdatering kommer så är det från Sverige, alternativ Frankrike om vi hittar Wifi där.

Sov gott världen ”where ever you are” !

Dag två i Kruger

Efter att ha skådat en leopard och sen sjakaler i mängder så åkte vi ut vid gaten Orpen. Vi åkte sedan 4-5 mil in i landet för att åka från malaria området och tog in på en lodge som låg mitt i urskogen ! Den vägen, eller stor skogsstig var helt demolerad av monsunen som även den sköljde bort delar av Kruger som jag skrev om tidigare. Natten gick fort för 04:00 ringde klockorna igen och vi fick iväg. Dock blev vi försenade pga kvarglömd handväska i receptionen men lite fingerfärdighet så löstes även det 🙂

In till gaten och äventyret började igen. Fullt span och ”Mr Rayno” (noshörning) stod högst på listan. Massor av djur och kamerorna gick heta idag igen. Denna dagen var vi 2 bilar då Klas hade anlänt på kvällen innan. Vi låg på lite idag för att få kört över ett lite större område på jakt efter kattdjur i första hand. Cheetahs (geopard) hade sets ganska frekvent mot normala förhållanden i området. Strax innan lunch (som skulle ätas på camp Satara) körde vi upp mot en riktigt ståtlig giraff mitt på vägen. Flera giraffer stod runt våra bilar när vi passerade. Strax innan detta hade vi beskådat en elefantflock passera en flod och badat för fullt med en intresserad krokodil i närheten.
20 minuter senare hojtar Krille till, stort mörkt på vänster sida under ett träd. Där stod Mr Rayno…. 4st noshörningar och svalkade sig. Vilka djur, vilken skapelse. BIG FIVE var fullbordat 🙂
Vi käkade sedan en riktigt välbehövlig lunch och sen iväg på mera äventyr, resan gick då söder ut från Satara och ut på ganska ok vägar. Verkade varit någon där och gjort dem i ordning. När vi kom runt en sväng såg vi en STOR elefant på vänster sida, Krille häver sig ut för att fota och elefanten blir lite skrämd av att bilen dyker upp så snabbt. Några meter bakåt och fladdrar med öronen sen ett tut i snabeln och vi vågade inte annat än att rulla lite framåt trots att vi hade riktigt bra fotoläge. Klas kommer upp med sin bil strax efter och det blir lite jobbigt för denna stors pjäs så han väljer en riktning för att gå där ifrån och som tur är för oss är det rakt ut i ett buskars fullt av träd och annat men det hindrar inte elefanter. Det knakade rätt friskt men han gick ändå 🙂
Sen så fick vi inte beskåda mer specialiteter (om man får säga så, för allt är ju igentligen det här nere) men vi tog mer kort och njöt i fulla drag och smet sedan ut ur gaten 15 minuter innan stängning.

Så underbart och fullständigt fantastisk upplevelse, skall lägga ut mer bilder när vi kommit hem.

Just nyss har vi skypat med Sverige och njuter på verandan i värmen. Dagarna går och snart bär det av hemmåt tyvärr. Allt är så otroligt så man vill inte lämna detta. Våra värdar är SÅ UNDERBARA, gästfriheten är fantastisk !!
En sak är väldigt säker, vi skall tillbaks ! Frågan är bara när…..