Ack Värmland du sköna !

Nu har planeringen kommit igång ordentligt kan man säga, jag lade ut ett inlägg för inte allt för länge sedan men lite personinformation i form av +/- m.m skrivet av ”gösdräparn”.

Nu har vi bokat plats och resan drar norr ut mot Värmland, äntligen som Fylking hade sagt…. Foxen (Töcken, Östen) och Töcksfors skall få sig en resa av oss något tokiga fiskare 🙂

Om jag får gissa så går tangentborden varma hos respektive fiskare för att förkovra sig i olika historier och myter från Foxen och Töcksfors härad. Även ett och annat tips tror jag dessa herrar letar efter 🙂

Det skall bli OTROLIGT kul att som ”prospect” få glida in med godispåsen i hand och fiska lite…. Jag har hittat en ådra som jag inte släpper i min taktik och det är godis ! Alltid bra att ha som förhandling när ”gammel rävarna” kommer med sina ideér som de säger är regler. Har inte hört något om några regler bara att man helt plötsligt bryter mot än det ena än det andra……. Hörde något om att laga mat och diska och handla m.m…. ? Tidigare historier har jag fått höra om Baconost/skinkost/räkost, det verkar som dessa herrar lever på ost när de drar på resor. Helt plötsligt skall det handlas och diskas och lagas mat…. Alla (nästan) har väl gått igenom ett juniorstadie. När jag var ny i a-laget så fick jag bära sarg och plocka material i en hel säsong. Tydligen har jag hamnat i detta stadiet igen, och det är väl bara att ta grisgörat en resa för att sedan få ligga på rygg med fötterna i vädret vid nästa 😉
Sen så släpar jag tydligen på ett rött fiskekort sedan något ÅR tillbaka !! ÅR….. detta skall vi bli 3 om.

Ja nu får jag surfa iväg och leta lite triumpfkort som jag skall smyga ner i min box !

Då börja uppladdningen

Om några timmar är det dags, älven för första gången för ”mini gösdräparn” Farbror Jonsson denna säsongen. Gissar på girlystyle fishing med den väderprognosen som rullar på ALLA väder appar nu.

20120526-231739.jpg
Sån jacka slipper vi nog imorgon 🙂

Då var vi igång…

20120527-064638.jpg

20120527-064702.jpg
Vilket väder ! Bara å njuta 🙂

20120527-073218.jpg
Omdöpt blev han idag !
Mr Nilsmaster…

20120527-075933.jpg
Mr Nilsmaster är på hugget….

20120527-081951.jpg

20120527-082013.jpg
Han drog 3 snabba på 15 min !

20120527-094703.jpg

Fisketripp !

Skall vi bli 2 båtar eller hur skall detta bli, beror på en arm som spökar för en av veteranerna. Även kallad stormästarn nu mera. Går att läsa mer nedan om detta. Skall även försöka mig på att uppdatera lite på vägen fram tills vi kommer ut då det fullständigt kommer SPRUTA uppdateringar från vattnet…. LIVE FISKE 🙂

Har fått äran att lägga ut lite text som en av storfiskarna skrivit. Läs och njut !!

Två båtar, vilket borgar för intressanta dueller ”båt mot båt” åxå… Tävlingssinne någon…?

Givetvis är det dock inteckningen i den prestigefyllda Vandringspokalen som är målet (då är det inte 60-taggaren på Ålandsfärjan jag talar om, Frank missförstod ju vilken Vandringspokal det handlar om i samband med Ålandsresan…).

Reglerna är enkla: Tyngst fisk på resan vinner (ära och berömmelse, pokal på jobbet samt 1 valfri wobbler till ett värde av upp till 200 SEK)

Jag roade mig med en snabbanalys an konkurrenterna:

Frank:
+ Beteslådan: Otaliga timmar framför datorn och top-ratad på Tradera gör att Frank har en uppsättning drag av olika slag som saknar motstycke! Frank har leveranser från Tradera-hälare varje vecka, i 50% av fallen utan att han vet vad som skall komma.
+ Slughet: Det har hänt mer än en gång att Frank smyger fram okända drag mitt under brinnande Fiskeresa. Han modifierar dessutom drag på löpande band och experimenterar gärna med gummisnoddar, vikter etc (vad kommer egentligen det beteendet ifrån?). Denna slughet (falskhet?) kan ge honom oväntade favörer gentemot oss andra mer konventionella (ärliga?) pikers.
– Psyket: Kombination av för lite näring och dåligt fiske kan skicka in Frank i en psykos där negativa tankar förgiftar hans sinne. Då vill man inte vara i samma båt.
– Smygstekare: Att fånga Öring/Lax och dessutom informera världen om detta genom att lägga ut bilder på Internet visar på en längtan åt Stureplan som inte är vacker att se. Om Frank fortsätter prioritera Stekarfiske öppnar det möjligheter för oss andra…

 

Claes:
+ Beteslådan: Möjligheterna att på ”tjänsteresor” besöka Nordens största fiskebutiker på arbetstid och bortom Jennys vakande ögon kunna shoppa loss rejält gör att Claes har en uppsättning drag av olika slag som saknar motstycke! Förråd i garaget?
+ Bäst när det gäller: Två inteckningar av tre möjliga talar sitt tydliga språk… och att sätta PB just på Fiskeresa är respekt.
– Fysiken: Ofta skadad. En stark fysik är A o O gällande Gäddfiske och här har Claes tyvärr  vikt ner sig rejält. Jag är orolig vad som kan hända om Claes får en 10+… bruten arm?
– Fel fokus: Claes erkänner öppet att han gärna åker på både havsfisketurer och specifika gösfisketurer. Att på detta sätt göra avsteg från riktigt fisket är så klart en svaghet man inte kan bortse från.

 

Andreas:
+ Beteslådan: Blodpudding hemma / inga leksaker åt sonen har finansierat en hejdlös shopping där tusenlapparna rullar som kullager och som gör att Andreas  nu har en uppsättning drag av olika slag som saknar motstycke!
+ Fysiken: Trots ryggont nu i vår så kan vi inte bortse från det faktum att Andreas är ca 10 år yngre än oss andra och detta kan visa sig avgörande under andra halvan av Fiskeresan. Träning flera gånger i veckan hela säsongen borgar för överlägsen fysik jmf med övriga.
– Rookie: MB och brödrena Norrman har tre Fiskeresor under bältet, och att komma in som ”prospect” blir inte lätt. Vi räknar med att Andreas supportar ”A-laget” med diverse såsom handling, matlagning, disk, stövelputsning, krokbyten mm.
– Avstängd?: På premiärturen på Vänern i fjol bröt Andreas en rad oskrivna regler (jag kan inte exakt komma ihåg alla dessa regler men många var det), allt för att fånga så många gäddor som möjligt medan vi andra följde regler och blev utan. Risk för rött fiskekort?

Själv försöker jag med begränsade medel och några få wobblers göra det bästa av min fiskesituation, och för mig är det viktigaste inte att tävla utan att vi får en härlig resa med naturupplevelser, glada skratt, mycket god vällagad mat (både på sjön och hemma) och många trevliga och givande middagsdiskussioner…. YEAH RIGHT!

Mvh MB

Det närmar sig

Fiske ikväll, var ett tag sedan jag var ute på eftermiddagen men nu är det dags. Kanon väder är det, och finare skal det bli ikväll 🙂
Vet inte vart vi hamnar men gissar på älven…. Ryktet säger att den vaknat till liv igen efter att vattnet fått lite fart också.
Först går vi på grillen och lite käk !

20120520-130531.jpg
Är rätt gött ute 🙂

20120520-170758.jpg
Då var vi på väg:-)

20120520-190453.jpg
MB !

Då tar vi fredag

Skall bli underbart skönt med långhelg.

20120516-193043.jpg
Får hoppas det blir någon tur på vattnet, fiska eller inte vattnet lockar 🙂

Och tur blev det, Hunnebo och havet fick sig en tur. Hjälpte svågern att fixa boj och lyfta dess ankarring vilket inte var gjort i en handvändning… Men grymt skönt var det där ute !

20120520-130056.jpg

Vi kammade noll

Men det var en intressant sjö och mer fiskbar än vad jag hade trott. Djuphålor och långa djupbranter fanns det vilket bådar gott. Dock MYCKET mörk och GRUMLIG sjö, inte alls rolig på det viset. Wobblern försvann ur synen på 20 cm djup, hoppas det var tillfälligt.

Enda roliga i vattnet var detta….

20120506-133359.jpg

Nya spöt gick perfekt, grym känsla på både stor och liten wobbler. Måste dock skaffa ny rulle för högervevad modell funkar INTE ! Fy vad bakvänt…