Gäddpremiär på öppet vatten

Idag var det premiär på öppet vatten. Det var inte riktigt så bra/lätt som vi hade önskat.
På morgonen var det rejält med isflak som kom drivandes, samtidigt som det strömmade på ordentligt. Wobblerna körde blandade småhopp bland isflaken och det var inte det ultimata fisket.
MEN det var riktigt kul att få göra premiär idag, vi konstaterade att vi är ca 20 dagar efter förra årets premiär.

Vi hade ca -8 som senare blev runt 0:an och i lä var det riktigt skönt faktiskt. Men i vinden bet det lite i kinderna. En liten lunchpaus fick det dock bli på en vindstilla kobbe 🙂

20130324-200419.jpg
Köttbullar och makaroner slank ner utan problem.

20130324-200601.jpg
Ett par gäddor blev det men inget stort.

20130324-201013.jpg

20130324-201020.jpg

Ja nu är det gjort och nu kan det bara bli bättre, svårfiskat var det men fantastisk skönt !

20130324-201413.jpg

20130324-201425.jpg

20130324-201520.jpg

20130324-202707.jpg

Nu smäller det

Till helgen smäller det, då är det premiär på öppet vatten för oss. Oss i detta fallet är Andreas, Frank och MB som skall pröva pikarna….

Älven är isfri och nu skall det äntligen bli av. Hoppas på ett skapligt väder så man slipper frysa halvt ihjäl, dock så kommer det inte stoppa oss från fisket i alla fall avsett väder 🙂 Tittar man på väderapparna så ser det just nu ändå skapligt ut, max -1 och sol hela dagen !

Har vattentestat ett par nyförvärv, ser inte helt ogiftiga ut 🙂 (Cisco Kid 1800:or)
vattentest

Det innebär att veckan kommer gå som ett skott, oavsett händelser. Fisketarmen skriker inte det VRRÅÅÅÅÅLLLARRRR !

Rapport kommer, förmodligen ”live” som det brukar vara 🙂

Skitfiske på er !

Old School Westin – Wobbler TÄVLING!

wobblertavling

 

Vinn en Old Schoolare i riktigt het färg från www.pikehunt.se Var noga med att fullfölja tävlingsuppgifterna. Vinnaren kommer att publiceras här !

Så ta denna unika chans! Otroligt bra pris alldeles lagom till vårfisket och nu när isen är på väg bort.

Tävlingssteg (Måste fullföljas för att delta):

1. Gilla Torsered.se på Facebook (klickbar länk)
2. Dela och gilla detta foto/blogginlägg på Facebook (görs längst ner på sidan, [share knappen] )

En lycklig vinnare kommer att kamma hem denna skönhet när vi uppnått 300 likes, vinnaren kommer lottas ut omgående när vi nått resultatet. Vinnaren kan bli precis vem som helst!

Du har absolut ingenting att förlora, allting som krävs är att följa stegen ovan !

Passa på att kika in i vår webbutik www.pikehunt.se och vårfynda lite heta gäddfiskeprylar !

Lycka till ! & skitfiske på er !

(Facebook har inget med tävlingen att göra !)

Ett och annat vårtecken

huggtabell 2013

 

Napp och Nytt 2013 har en huggtabell, är inte detta ett riktigt skönt vårtecken.

I våra hemma vatten börjar isen släppa, t.ex i Göta Älv/Kanal är det isfritt i de delar som vi brukar bedriva fiske. Nu är det verkligen nära med båtpremiären, vilken lycka !

Vänern är fortfarande täckt bitvis, väldigt mycket i södra delarna enligt satelitkartan. http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/imagery/subsets/?subset=AERONET_Gotland.2013070.terra.250m

Nu har vi bränt av halva tiden sen vi planerade våran ”vårresa” som återigen hamnade i Värmland. 63 dagar kvar till vi drar, det är nära nu :-).
Djupkartor har studerats och nu har det undermedvetna börjat arbeta in informationen. Nu har rutter och annat börjat få sig en viss struktur även om vi egentligen inte bestämt oss för något ännu. Det som glädjer mig personligen är att det är ca 3 meter till vattnet från stugan och ett par hundra meter ut ”ser ut som” enligt djupkartan att det är det riktigt heta stället i sjö nr 1 av de 2 som vi skall fiska i. Djupbranter, grundflak, sund, öar ja allt finns i detta området. Det känns riktigt hett, så blir det förlek eller efterlek kan vi hitta det som passar fisket.

Ja nu åter till fiskemaskins mekande, hydralstyrning och lampramps eldragning.

Skitfiske !

Ännu en mässa…

Då var det snart dags för nästa mässa då, sportfiskemässan i Jönköping får man ju inte missa 🙂
Båtmässan är ju ett självklart inslag varje år och i år var den helt ok. Har varit på bättre och sämre, det som verkligen var kul denna gången var att ett båtköp verkligen var på gång. Det blev även så, riktigt kul. Nu är den snart levererad också, skall bli ett nöje att få åka med i Franks nya fiskemaskin !

Nu siktar vi i Team PILF på nästa mässa vilket vi ser fram emot enormt. Personligen är det faktiskt bara 2:a gången jag är på en sportfiskemässa, första gången var jag ritkigt besviken efteråt men nu har jag laddat några år så det skall bli riktigt kul att åka faktiskt.

Sen skall inte förglömmas våran vårresa som bara är 69 dagar bort. Den kommer inte gå av för hackor det kan jag lova redan nu ! Där har vi många timmar på vattnet och nu är det förberedelser som gäller. Snart åker båten i och nya beten, paravaner m.m.. skall provas 🙂

Nu sover vi på saken, skitfiske alla pikerz !

Kika gärna in på våran webshop www.pikehunt.se !

En 17:e plats blev det

Nu är inte priset något som är viktigt utan bara det att vara nominerad är det STORA i detta. Riktigt roligt initiativ av Fisheco ihop med dess sponsorer. Precis utanför prispallen blev det. 1-16 plats fick pris.

http://fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=3576

Tack alla för stödet ! Nu siktar vi på öppet vatten så det kan bli lite fiske snart 🙂

 

Skitfiske !