Team PILF i hetluften igen

Storytelling om tävlingen, by Frank !
Läs och njut 🙂

Nytt jobb, ny stad och nya kollegor och naturligtvis en massa nytt snack vid fikabordet. Så som amen i kyrkan så är nästan halva gänget sportfiskare, inga gäddfiskare men men…

Vi har gösfiskarn som är en cool typ, lika cool som fisken han fiskar…
En flugfiskare måste ju finnas och mycket riktigt en flugfiskare finns det och han är inte bara flugfiskare utan han är även till Linköping inflyttad Göteborgare…
Några fler gäddfiskare kan jag inte hitta i gruppen vilket jag finner mycket märkligt men smaken är ju som en twintail, delad…

Man behöver inte syssla med samma typ av fiske för att hitta gemensamma nämnare att prata om så en hel del fiskesnack blir det vilket är skitskoj.

På väg hem en dag så kommer flugfiskarn förbi och frågar om vi skall tävla…ja vad svarar man på det, självklart ! säger jag och frågar efter vilka regler som gäller, vi snackar ihop oss om något vi tror kommer att funka.

Tävlingen sträcker sig över hela året och det är antalet vi räknar, det skulle säkert att på samma sätt som man jämför storfiskar i Fiskejournalens månadens fisk tex även tävla om största fisken vilket hade varit riktigt kul.

Vi får se hur det blir med det men nu är det antal som gäller och jag får räkna alla gäddor på över 3kg och flugfiskarn får räkna alla fiskar han lyckas fånga på över ett halvt kilo…

Jag räknar snabbt ut att han som fiskar suspekta fiskar med fluga som inte vet om dom är hungriga eller inte bör stå sig slätt mot min hardcore bonnatrolling efter gädda, en lätt match tänker jag och ser mig själv kassera in första priset strax före jul…dessutom så käkar min fisk hans fiskar så priset som är ett sexpack finöl kan jag redan bereda plats i kylen för…

När vi är överens om reglerna så säger Johan, ja flugfiskarn heter så att han var ute och fiskade i helgen och fångade en båge på 3kg…den måste man ju kunna räkna säger han och tar en stabil ledning med ett typiskt Göteborgs flin som klyver fejjan i två delar…Kal och Ada och goa gubbar jotjenareL…det är ok säger jag som inte ens har fått hem båten än. Är man en piker så det är bara att byta bete och bita ihop.

Det kan nog bli en jämn kamp mellan en enkel gäddfiskare och en flugfiskare som verkar köpa på sig alldeles för mycket prylar, tävlingen kan börja…

Tävlingen kommer att kunna följas här på bloggen. I menyn finns en länk Pikeing vs Fly.

Test av ny våg

Nu har vi under vårfisket testat av den nya vågen från Hurricane . Vi har haft 2 referensvågar där en av dem kostar runt 6-7-800 kr och är likt Hurricanes registrerad och godkänd för storfiskregistrering. Den andra är av storleksmässigt samma mått som Hurricanes dock dubbelt så dyr och inte godkänd för storfikregistrering. Vi har referensmätt viss utrustning och sen då fisk naturligtsvis. Skillnaden mellan de 2 vågarna som är godkända visade sig vara liten, 50 g viktmässigt. Den tredje och icke godkända vågen var skillnaden större även om den inte var stor, 100 g mot Hurricanes. 5 fiskepass är utförda och många refernsmätningar är gjorda i butiken.

Summa viktmässigt :
Så liten avvikande skillnad mot annan godkänd våg som ligger inom godkända avvikelser enligt reglementet.
I testet har vi alltså inte haft en testvåg som referens utan en inköpt våg som är godkänd. Det skall nämnas så ingen missuppfattar våra ”egna” tester vi utför i Team PILF åt www.pikehunt.se. Sakerna jämförs med likvärdig utrustning och inte mot statistiska verktyg.

Sen exteriörmässigt så tycker vi den är helt ok. Inte den snyggaste men dock lite uppiffad. När man aktiverar den så svarar den med ett HELO i displayen 🙂
Man har ett handtag som är inskjutbart så den tar mindre plats i väskan/lådan/hinken ja vart den nu åker med. Den är otroligt snabb i uppstart och redo på någon/ra få sekunder. Den låser vikten väldigt effektivt och snabbt och vid flera referensmätningar så diffar inte vikten heller vid låsning oavsett vågor eller vindstilla.

Summa exteriört : 
Väldigt smidig våg, tar inte stor plats. Helt ok handtag att hålla i även om den vågen räknas som liten, dock så har den stora godkända vågen ett bättre handtag pga sin storlek. Fyrkantig vilket vi föredrar jämfört med de andra vågarna som varit rundade bak och som gett oss lite bekymmer ibland när man skall stuva ner den. Där är fyrkantigt ett bättre alternativ.

Fukntionsmässigt så har den en snabbhet som är slående. Den startar riktigt snabbt i jämförelse mot båda de andra. Man är redo att väga på några få sekunder. Den har en riktigt bra belysning (blå), dessutom snygg sådan. Vågen låser vikten under vägning väldigt fort, detta förbryllade oss i början men sedan referensmätningar har gjorts så är den farligt exakt även här. Det har inte skiljt många gånger på vikten alls mellan flera mätningar oavsett vågor eller vindstilla. Har inte exakta siffror på just detta avsnitt men 1 av 5 referensmätningar har skiljt på vikten och då är det något enstaka gram som visats annorlunda. Alltså underlättar den snabba låsningen till bättre fiskbehandling som vi verkligen uppskattar. De andra vågarna har inte låst överhuvud taget vissa av testerna. Det är bara att skifta mellen de olika viktklasserna efter att vågen har låst vikten så om man klantat sig är det bara att rätta till under tiden. Här måste man starta om de andra vågarna för att få rätt viktklass och sen börja om vägningen.

Summa funktion :
Den är väldigt mycket snabbare än de andra vågarna över hela spektrat. Den är även kanske då negativt snabb ned i viloläge för att spara batteri. Snabbheten är ju något som vi verkligen förespråkar så här när man nu har en jämförelse, detta är klart MYCKET skoningsammare med detta när man tänker fiskebehandling. Ju mindre tid för fisken över vattnet dessto bättre är det. Denna vågen hjälper till här effektivt.

Vågen är helt klart godkänd och kommer användas av oss i Team PILF och ingå i sortimentet på www.pikehunt.se
Den ger en mycket skonsammare behandling av fisken med sin snabbhet och tar liten plats i väskorna. Den är kanske något bökigare vid riktigt stor fisk med tanke på handtaget men det handlar om sekunder för oss fiskare och viktiga sekunder för fisken så valet är enkelt !

Data Hurricane :
0-40 kg
10gr mätnoggrannhet

Refernsvåg godkänd :
0-16 kg
15gr mätnoggrannhet

Refernsvåg icke godkänd :
0-25 kg
15gr mätnoggrannhet

Här hittar du den i butiken.
http://torsered.se/webshop/vag-vagnat-mattor/75-vag-0-40kg.html

vag-0-40kg

Vilka fiskar

vi borde fått om fiskelyckan varit lika som väderlyckan var. Fantastiskt att tillbringa en förmiddag på vattnet och den sköna solen som var. Har lyckats tillverka mig en grym stol som placerade mig som en kung bakom ratten. Var nästan för skönt för att vara sant.
Bildbevis :
stolen

Vi hade ett sådär fiske. 3,4 kg som störst, men nu börjar värmen komma upp sig. Lite längre norr ut i Vassbotten leker förmodligen gäddorna för fullt nu men vi har nog någon vecka till innan vi når 7-8-9 gradigt vatten.

Dessutom har vi bara 23 dagar kvar tills vi drar på vårtrippen !! 23 dagar…. helt grymt 🙂 Då ligger Värmland du sköna illa till, 4 pikerz dundrar in 🙂

Nu siktar vi på lite mera vårfiske innan leken är över och efterleks fiskandet (trevandet) tar över.

Skitfiske på er !

Två PILF:ar in da boat

Team PILF har ikväll dragit till med 2 PILF:ar, det blir 3:e för i år på öppet vatten.

Magnus alias MB drog till med 5,1 kg tidigt på eftermiddagen sen small det till och 9,7kg dundrade in 🙂
9.7kg_MB

Westins Platypus visar fortfarande storform, även den kvällen 😉
Kolla in sortimentet på www.pikehunt.se på kanske en Platypus !

 

Skitfiske, och fundera inte ens på isen nu….

Då har vi en godkänd säsongsstart

Efter andra fisketuren på öppet vatten har vi äntligen en godkänd start på fiskesäsongen. Innan man landar en fisk på över 5 kilo känns det inte som det är en godkänd start. Nu har vi det 🙂

Mässan var enligt mig en helt ok mässa, senast jag var där så gick den även i Jönköping vilket var en katastrof om jag får bestämma. Denna gången hade jag en bättre känsla och fick faktiskt ut det jag hade förväntat mig. Att vi valde Fredag och då även hängde på låset var precis rätt gjort. Ganska lite folk till att börja med och sen fanns de saker vi skulle inhandla.  En väldigt trevligt inslag var betesbyggargatan. Fruktansvärt intressant och inspirerande att få se personerna bakom dessa beten man läser om och ser om i filmer. Nu äger man ett par egna 🙂 Det är fruktansvärt vilken skicklighetsgrad dessa herrar har på sitt hantverk. Man kan ju titta på dem i timvis när de sitter och tillverkar….. Keep on going grabbs !

Här kommer en liten film från lördagens fiske
httpv://youtu.be/vux2YNDbW8c

Skitfiske och var försiktiga på isarna, de håller inte längre !

Fiska dagen efter en mässa

Kan det bli bättre ?
Frågan är hur mycket man kommer sova på natten där i mellan ?
Påsarna fulla med prylar efter en mässa och det vankas fiske…. jaja det är väl angenäma problem i sammanhanget förmodar jag ! 🙂

Fredag kommer spenderas på mässan från att portarna slås upp tills det rinner fiskeprylar ur öronen på oss 🙂
StampeLures kommer få sig en ordentlig genomgång av sina prylar, Svartzonker lika så (Svartzonkers prylar kommer snart komma i sortimentet på www.pikehunt.se) plus att en Fox Rage håv skall inhandlas om den inte mot förmodan skulle kännas för stor. Är ju van vid Savage Gears ihop fällbara sak, dock väger inte smidigheten upp mot kvalitén som är mer än viktig. Har även de sista veckorna fått upp ögonen ordentligt för Mangeboys prylar som verkar vara lite av min smak personligen…. har ju provfiskat Azkikr med blandat resultat. Det resultatet kan dock vara orättvist då jag inte gett den rätt förutsättningar då den väger för mycket för min tidigare utrustning som numera är uppgraderad 🙂 (LF/RST-Shadow).

Ja det kan bli intressant detta, man vet aldrig vad som ligger i påsen efter en mässa !

Skall även dra ett par hundra varv om jag känner mig själv rätt runt båtarna som står uppställda. Är en hel del saker som man säkert kan använda sig av i framtida funderingar och framför allt uppgraderingar av min egen båt.

Så nu skall man snart trycka ner sig i soffan och kika sport, CL är ju ett roligt nöje i väntan på MÄSSAN 🙂

Skitfiske på er !