Helt annan syn på vattnet

Under dagarna 2 har jag och MB suttit på ekolodskurs. Bosse Hall har instruerat och inspirerat till att få ett par riktigt ögon under vattnet. Ganska enkelt sammanfattat kan man säga att gammelmormors äldsta glassögon som man hittar på en vind längst ner i lådan är rena rama Maui Jim/Leech/RayBan what ever….. shit undrar hur många som sitter där ute och ”tror” de ser ungefär som botten ser ut ?? Av 10 kontrollfrågor hur mitt lod är inställt idag hade jag 1 rätt med och det var RENT OCH SKÄR TUR.

På söndag smäller det, Vänern skall uppsökas och fiskas av under en hel dag. Vi kommer bli ett härligt gäng som drar, med lite tur 4 båtar men just nu är vi 3 båtar med full bemanning.

Skitfiske på er !

Ekolodskurs med Bosse Hall

Ikväll börjar kursen ”Utan ekolod är vi blinda”, halva Team PILF kommer medverka. Det skall bli enormt roligt att få höra från en legend inom fisket och ekolodens kunskap. Bosse säger så här om kursen.

 

”Utan ekolodet är vi blinda”. Orden är Bo Halls egna och beskriver väl betydelsen av ett ekolod för alla former av båtfiske, inte minst vid havsfiske och trolling. Bo är en av nordens mest erfarna havsfiskare och har bland annat skrivit den populära boken ”Havsfiske med surpris”. Problemet idag är kanske inte så mycket att sportfiskare med båt saknar ekolod, det är snarare att de inte vet hur man använder det riktigt. ”Blindheten är inte problemet, det är de grova synfelen”. Att inte förstå, kunna tyda eller tolka vad som visas på skärmen är ett vanligt problem. Bo Hall kommer under två kvällar köra sin mycket populära och genomarbetade kurs i hur man bäst använder sitt ekolod och hur man tolkar vad man ser. Primärt en kurs för er som sysslar med havsfiske, men passar alla som använder ekolod vid sitt fiske. En mycket gedigen och omtyckt kurs.

 

Ja det är bara att spänna öronen och höja koncentrationen på topp för nu skall här kursas sig………..

 

/Team PILF

Höstresan är i antågande

Ja Team PILF drar på höstresa 2013 !! Vem kunde hålla oss borta från det ??

Nu är allt spikat, det är bara den rätta känslan som skall infinna sig. Om nästan på dagen exakt en månad skall vi jaga STOR pike i Vänern och denna gången i östra änden på sjön. Det är andra gången vi är i Vänern på våra uttalade resor. Första gången var gänget i Tösse skärgård och drog runt på frivattnet och knäckte spöhållare 🙂 Denna gången är det Torsö skärgård och dess omnejd som kommer få vara med om Team PILF´s tokiga äventyr. Gissa om det skall bli kul, dessa resor utgör stor del av fiskesäsongen för oss i alla fall mentalt. Planeringskvällar och alla diskussioner, inköp och upprustning 🙂

Internt är det ju för er som följt oss tidigare en tävling på största fisk som är prestigefylld. Ägaren av pokalen i skrivande stund är Frank som tog enda fisken från FIASKO resan i våras. Det är andra bullar nu på höstkanten, det är nu de stora skall upp ! Det är ju även så att i mellan båtarna brukar det bli någon slags tävling även om den inte är uttalad. Hittills kan man säga att den dominerats av MB/AO med undantag från senast som var ett FIASKO för alla oavsett båt (med andra ord räknas den inte i båttävlingen ;-)). Det kommer ju naturligtvis inte vara någon skillnad denna resa, MB/AO båten kommer utklassa den andra på alla breddgrader.

Det finns många berättelser om Torsö och dess skärgård, många silverjägare håller till i området och det berättas om de oönskade grönslemmiga sakerna som de får på krokarna. Nu skall vi rikta fisket som vi alltid gör och jaga dem, frågan är vilken metod som lyckas bäst. Pelagiskt, kanter, grund, vassar…… 4 hela dagar kommer vi jaga dem över allt i omnejden.

Mer kommer framåt på bloggen….. håll utkik !

/Junioren