Första för säsongen men ändå inte….

Den 2:a januari var jag och Paprika ute och drog gädda i Vassbotten (Vänern). Idag var jag ute själv på Göta Älv, men jag måste säga att detta kändes som säsongspremiär. Det gick väl sådär kan man enkelt utrycka sig, 6-7 timmar av trolling och spinnfiske. 1 gädda i båten blev resultatet och det runt 4 kg, inget att hänga i granen för en februari premiär.

Samtidigt under dagen så plingar telefonen sig het med 10+ fiskar i båtarna nere i Rügen och där satt jag 🙂

Nu skall man inte vara bitter, för ena dagen skumpar man runt och andra dagen har man fullt upp att releasa fiskar…. Men nu är säsongen igång från BÅT !!!!
Platypus var det som levererade, så klart !! Förra året var den vrålhet på vårfisket, får se om den lever upp till detta även i år. Trevlig wobbler är det i alla fall och gången passar köldstela vårgäddor.

Till helgen kanske armadan med PILF båtar kommer ut, återstår att se vilka som inte orkar hålla sig 😉

Sketfeske på er !

Shoppoholic på mässan

Som tur var så gäller det bara beten, för hade det gällt båt på en båtmässa så hade det blivit farligt dyrt. Paprika var farligt nära att falla dit.

20140202-180538.jpg

Vi fastnade hela tiden, varje gång vi gick förbi i en viss monter. Ockelbo´s nya aluminium båt, det var en fiskemaskin utav rang….
20140202-180734.jpg
20140202-180758.jpg

Det jag gick loss på var beten, som tur var. Hittade 2 Westinare 23cm i äldre färger som inte tillverkas längre, riktigt kul ! Sen 4st Super Shadrap från ABU, riktigt heta spinn wobblers som också låg i en skrotlåda enligt försäljaren…. tchiii fick han 😉

Några mer bete blev det allt för de andra, och lite båtelektronik t.o.m…. Nu skall här göras djupkartor 🙂

Dessutom hittade jag en ny favvorit som jag verkligen kommer överväga många många många många gånger vid nästa båtbyte !
Sting 485S är STEKHET kandidat för mig, lita på det 🙂

Skitfiske…..

Jiggar i löpmeter…. & mässa !

Blir det som vi vill så kan det med lite tur dyka upp en egentillverkad jigg i butiken. Vi återkommer med detta, det skall tilläggas att det inte är vi själva som gör den utan en fiskevän med tillhörande kompisgäng. Vad vi vet så har testfisket gått superbt, den är dessutom ruskigt snygg ! nästan så man vill ha den på väggen 🙂

Under tiden så är relaxarna nu på plats och G&C likaså, dessa levererar nu under vårfisket så passa på att fylla upp hinkarna/boxarna.

bild 3

I morgon är det dags för mässa, båtmässan hägrar åter igen. Nu skall det klämmas och kännas och memoreras för att komma hem och sprudla idéer. Sen är det bara att skruva/plasta/snickra på, förhoppningsvis fila till hur sakerna fungera ännu bättre än det gör idag i båtarna.

Sen viskas det om att det hänger lite vrålheta Paprika Lures på torkarhjulet !! Det börjar närma sig, snart hänger de i butiken 🙂