Team BallerinaPikers – Kan de fiska gädda ??

Dessa grabbar drog i höstas till med en 7:e plats i Gädd-SM. Nu skall vi få tampas med dem på Stekarns Stölpe….. Läs och njut av deras kaos, eller skall man säga ordnade pannben ? Underbara gubbar 🙂

1.
Team BallerinaPikers, förklara detta teamnamn grundligt.
Haha, Andreas det är ju du som har kommit på ballerina?…så jag döpte lagnamnet efter kaptenens smeknamn….
Mr singoalla!! (Han har helt fel i detta svaret, det finns videobevis på att det inte är jag som är boven till deras namn!)

2.
Några av er om inte alla var med i SM och tog en 7:e plats 2014. Summera SM för oss.
Vi är precis samma lag som i SM. Vi bestämde oss efter tävlingen i Anten(pikechallenge) att vi ville tävla igen. Så vi ställde in siktet på SM – kvalet i mjörn, Eftersom även finalen skulle gå av stapeln där så tänkte vi att det blir perfekt. Vi hade nästan aldrig fiskat i Mjörn och kände till den mycket lite, så därför tog vi kvalet som en rolig grej bara och lärde oss känna sjön. Av röster man hört tidigare, så sägs det att Mjörn skulle vara en trög sjö (Det bekräftades även av min mamma.. som har 0 erfarenhet av fiske). När vi klarat av kvalet med NÖD och näppe, så kände vi att. Om man kan placera sig bra någonstans så är det i Mjörn. 5 godkända fiskar skulle kunna ge oss en hyffsad placering. Finalen gick igång och vi hittade ett ställe som höll fisk, vi var där hela dagen och visste med oss sen tidigare att i Mjön får man LETA om man ska så hitta en 30 cm snipa. 5 godkända fiskar bärgades efter halva dagen och 7 placeringen var spikad. Endast 40 team av 100 fick fisk. och 60 team nollade…Mjörn kan knäcka många hårda pannben!

3.
För ett oslipat öga så ser man ett smått kaos surra förbi när ni anländer till vattnet, är det så eller är det en täckmantel ?
Det kanske kan ses som ett smått kaos.. men som de gamla lärde har lärt oss.. du behöver inte ha ordning i betesboxen om du har ordning bakom pannbenet!

4.
Beskriv ett av ert roligaste tillfällen i båten, fördjupa er gärna.
Vid trollingpass kl 4 på morgonen, Johan får bottennapp, spöhållaren går av och hoppar efter utan att tänka,, smått panik men jäklar vad roligt det var.

5.
Vad tror du man kan förvänta sig av fisket den 11:e ?
Hoppas på ett riktigt härligt vårfiske där gäddan finns tillgänglig på 3 metarn och så långt ifrån alla trollare som möjligt!! Fisket kommer bli väldigt intressant och jag tror att det är den perfekta årstiden för att blanda alla stilar.. spinn, troll..osv. DET SKA BLI SKÖJJ!! 😉

Jimmi Johansson
20130509_7,54kg(GÄDDFJÖS)

Johan Fransson (Mr Ballerina)
IMG_2250

Axel
axel piker

Team PILF – Le Chéf & Tävlingsledningen

Här kommer några väl valda ord från ett av Team PILF båtarna som kommer medverka.

Det börjar att närma sig nu, hur sugen är man inte på att få träffa alla 🙂 Först skall vi klara av en mässa och några fiskepass så vi får värmt upp lite. För det finns ju de som redan värmt upp med dubbelpass varje helg typ (host host) !!!!

Mer intervjuer kommer, var så säkra ! inom kort kommer intervjun med förra årets SM 7:or från Mjörn 😉

1.
Tävlingsledningen och Le Chéf kommer försöka dra upp lite gröna feskar också, kommer ni att lyckas ?
Japp, det räcker med 5 st (Tot 5,25 cm :-), sedan blir det filmning, fotografering och matförberedelser.
Allt för att ni andra ska ha en goer daaa……

2.
Vart i hela världen fick ni idén till detta evenemang ifrån ? och kom nu inte å säg att ni inte vet….
Vi satt väll o tjötade i telefon som vanligt och kom in på förra årets fiske träff som vi hade i Öresjö.
Den var väldigt trevlig och vi tänkte att vi skulle vilja göra något liknande, men med lite mer action TÄVLING.
Men tävlings momentet skulle komma i andra hand, att träffas och ha kul tillsammans träffa nya bekantskaper, Deeeeee var och blir högsta prio.

3.
En kväll hemma i förrådet, hur går tankarna då på er ?
Mnjaaa,,, de e nog lite olika, beroende på om man är i Kråkestan (Strömslund) eller på Onsjö i VBG.

Kråkestan, där flyttas det beten från hink till avbytarbänk, från tavlor med nya beten direkt ner i hinken och sedan så göms det nog ett och annat bete bakom kulisserna också, så att inte övriga fiske vänner får chansen till att prova nyheter före Mr:G 🙂

På Onsjö, där slipas det och smygs med egen betes tillverkning och om målning av gamla trotjänare, som man hoppas på att man ska hitta den optimala färgen för nästa fisketur så att man kan bräcka det där rekordet som man har i Team Pilf på 15,74 kg.

4.
Om ni tittar på vårt område, har vi bra förutsättningar för att bedriva gäddfiske här ?
Ja, absolut.

Runtomkring oss finns det gott om små sjöar där det finns mycket vitfisk och som vi tror och vet håller mycket stor gädda.

Sedan har vi ju den stora sjön runt husknuten också, där finns ju möjligheten till alla sorters jakt på dom riktigt stora gröna monstren som man har hört talas om, från en och annan lax stekare. Trolling, vertikal och spinn på grundtoppar och även pelagiskt, spinn/jerk fiske i dom stora vassarna det finns oändligt med möjligheter det gäller bara att ta sig tiden och prova 🙂

5.
Om 5 år, vart står livet då om vi pratar fiske ?
Det är nog också lite olika beroende på vem man frågar.

I Kråkestan skjuts det nog på en ny barnvagn och frustrationen över att inte få komma ut på sjön med sina fiske kompisar avspeglas på en lätt övervikt och en frisyr som liknar dagens fiskekollega.

På Onsjö är det nog en ny hund inhandlat till en förstående fru (så hon har lite sällskap) och husvagnen uppställd på någon charmig camping i närheten av en bra fiskesjö. Och givetsvis så är det gamla Team PILF rekordet krossat med några kilo (av tidigare rekord håller naturligtsvis :-)).

 

PP Lures / Patric Johansson
action-Paprika-trolling

www.pikehunt.se / Andreas Olofsson
20120708-092740.jpg

 

Team Peanuts – Ska de knäcka gurkorna ?

Så kommer då nästa team som också är från Uddevalla. Kan detta bli en grym intern fight i Stekarns Stölpe tro, svaren ämnar ju att inge lite hopp om batalj utöver det vanliga 🙂

Läs och njut !!!

1.
Team Peanuts verkar ligga i hård batalj om stora fiskar och PB´s med Team Gurka. Vad kommer sig denna hårda men hjärtliga fajt ?
Team peanuts består ju av gamla tävlingspimplare o metare. Tävlandet har alltid legat oss varmt om hjärtat och vi har även lyckats leda in gurkorna på denna väg. Dock har ju gurkorna predatorer som specialite så vi jagar dem jämt o ständigt i hopp om att slå deras pbn som är något bättre än våra. Då de vägrar jämföra våra pbn på andra arter än gädda gös o abborre så blir det lite hetskt emellanåt.

2.
Ny båt har precis införskaffats, varför valdes just en Tracker V16 Guide och inte annan modell och även annat märke ?
Min ( mr hanky) tracker v16 laker sin modellen heter skaffades för att jag fick för lite fisketid på sjöarna då många medlemmar skaffat släktkalas o barnafödande som nya hobbies. Valet föll nog på mycke båt för pengarna o utformningen som gör den till en mångsidig båt. Gillar ju allt fiske o båten passar bra till gäddtrolling på vänern, vertikalfisket på Gös. Och sen har jag alltid haft en förkärlek till amerikanska bassbåtar. Komforten o smidigheten slår många märken o modeller på marknaden. Vi har verkligen blivit ett par och sen i juli förra året har vi nog gjort 50 turer tillsammans.

3.
Hur ser en favoritfiske dag ut, beskriv lite omständigheter, platser m.m…
En bra fiskedag är hela teamet samlat o vi tävlar såklart mot gurkorna. En spinntur på vänern i stilla väder på våren är nog favoriten. Samt att hela tiden störa gurkorna så mycket som möjligt, då de väldigt lätt tappar fokus med våra hyss. En gurkas psyke tål inte mycket om man hittar rätt metod för dagen att störa dom,de är väldigt känsliga för oljud..Att vi sen spöar dem o kan nämna det för dem i parti o minut gör dagen komplett.

4.
Vad är nästa stora satsning som Team Peanuts har på gång ?
Då Petter o Morgan mina två teammedlemmar har skaffat ungar är planering lite svårt. Men det här året skall vi ta gurkornas pb på gädda en över 12,8 kg. Inte lätt men trackern kommer leda oss in i mål.

5.
Om ni måste välja 1 destination och 1 bete och en utrustning, vad blir valen då ?
Destinationen blir tyska Rügen o även om stora jiggbeten är i ropet där nere. Kör jag min Buster jerk i ge fan i våra vatten färgen. Använder såklart Westin W6 spöt o nöter i en vecka o slår gäddproffsen på fingrarna.

Henke Martinsson
henke martinsson

Team nr 2 inför intervju – Team Gurka

Så kommer här då team nr 2 till vår lilla träff. Detta är kanske det team som lägger mest tid på vattnet av oss alla så här finns det lite att se upp med ni andra som kommer medverka. De har garanterat flera ESS i rockärmen som vi får se upp med 😉

1.
Då var det dags för Team Gurka att träda in i Stekarns Stölpe. Hur kom team Gurka till ? och då menar jag inte namnet.
Daniel träffade Kristoffers syster men fick nöja sig med hennes storebror. Sen eskalerade det hela bara. Både den manliga vänskapen och kärleken (ej sexuellt) samt fisket med gemensamt båtköp m.m.

2.
Hur mycket betyder fisket för er ? å utveckla gärna svaret lite ?
Ca 2000 mail per år (på arvbetstid) . Är man fiskegalning så är man. Ett beroende som bara verkar bli värre år för år. Men ett relativt hälsosamt beroende i sammanhanget tror vi. Vardagen försöker anpassas efter fisket och inte tvärtom. Så fisket har en stor plats i våra liv.

3.
Hur är tonerna en dag i båten när Team Gurka är på sjön ?
Mkt gnäll om att vi valde fel plats för dagen (om det inte går att skylla på vädret). En hård men hjärtlig ton genomsyrar turerna. Blir en del diskussion kring plats och metod vilket förmodligen i slutändan leder till att vi blir effektiva samt flexibla. Ett exempel är när Daniel en tur efter många om och men lyckades övertyga Kristoffer om att byta till trolling ett trögt spinnpass. Plötsligt började det hugga det överallt och det kunde blivit flera 10+ i båten den dagen.

4.
Team Gurka andas en aning tävlingsinstinkt, vart kommer det ifrån ?
Jobbiga ungdomsår tillsammans med Team Peanuts för Daniels del. Kristoffer som kom in i bilden lite senare är även han en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna så det är alltid någon form av tävling när man är ute. Lite prestige måste vara med i bilden men man får inte glömma bort att njuta av turen heller.

5.
Om ni får välja 1st drag att ta med på en dagsutflykt, vilket blir det då ? ett svar per person.
Daniel: 4play
Kristoffer: Utö

Kristoffer Karlsson
kristoffer karlsson

Daniel Johansson
Daniel Johansson

Första teamet – Dreamteam Öresjö

Första teamet ut som kommer medverka på Stekarns Stölpe (Piker träff) är Dreamteam Öresjö. Vi kommer här på sidan att intervjua teamen som skall medverka för att alla skall få krypa lite mera in under skinnet innan vi träffas fram i vår 🙂

P.S
Stekarna Stölpe är ett träff/tävling som vi anordnar själva genom att bjuda in deltagare för att inte ta oss vatten över huvudet och sondera marknaden inför något mera seriöst framöver.

1.
Tjena grabbarna i Öresjö Dreamteam. Ni kommer medverka i Stekarns Stölpe, vad har ni för förväntningar på det träffen/tävlingen ?
Vi förväntar oss en riktigt trevlig dag tillsammans med likasinnade. Och förhoppningar finns att se en och annan gädda

2.
Ni har länge skapat filmer och delat mer er av ute i etern, vad fick er att börja just med film ?
Det började med att vi gjorde en kortare film om en 3 – dagars satsning på Öresjö. Brände ut den på skiva och visade familjen. Vi fick mersmak av         filmandet och fortsatte filma kommande turer tills vi hade en massa material vi inte visste hur vi skulle använda. Fredrik kläckte idéen att vi kunde dela upp det i kortare avsnitt och sen var det igång.

3.
Vart och hur kom teamnamnet till ?
På telefon när vi bestämt oss att prova lägga upp några avsnitt på Youtube. Vi behövde ett kanalnamn och dreamteam ploppade upp rätt fort då vi ofta tjöta om att vi va ett dreamteam.

4.
Ni i dreamteam ingår i grossisten Wigglers testteam, hur har det påverkat ert fiske och även inställningen till fisket ?
Inställningen är den samma. Fisket bedrivs på samma sätt men med större chans att utvecklas då vi får tillgång till att testa spännande utrustning.

5.
Kan ni inte beskriva ert roligaste tillfälle ute på sjön kort kort….
Oj! Vi har haft många fina och roliga stunder på vattnet ihop. Men högt på listan ligger våran fisketur som gav oss båda PB. Åskan hängde i luften hela dagen och tvingade oss i land flera ggr men tillslut kom 2 fina fiskar upp och dagen slutade i lycka.

Joakim Karvonen
joakim karvonen

Fredrik Nicklasson
fredrik niklasson

 

Varmt välkomna till Stekarns Stölpe !!