Ny sjö, nya möjligheter, ruskigt sugen….. Vårresan är bokad !

Då har vi bestämt oss, det är dags för 2014 års vår (nästa sommar) resa. Av olika omständigheter så ligger den planerad till helgen efter midsommar. Alltså väldigt sent för att vara oss. Men i år blev det så, flera aspekter faller in under beslutet. En stor del är väl min familjesituation som just blivit en aning större än tidigare, och med tanke på det så har ju antal fisketimmar för mig personligen sjunkit drastiskt under förleken.
Vi kommer återigen åka norr över och hamna i Värmland du sköna. Vi har svårt att hålla oss där ifrån helt enkelt ! Denna gången är det inte västra delarna utan mer åt öster eller mitt i. Sjön är inte jättestor som flera av de tidigare sjöarna varit, Glafsfjorden, Foxen, Vänern m.m… denna sjö kommer vi kunna fiska av under en dag nästa och sen kunna jobba sig in på hotspots och snickra planer lite snabbare än tidigare år. Efterforskningarna har verkligen gett blodad tand, ibland får man nog ta historierna med en nypa salt men även om vi filtrerar STENHÅRT i informationen så har vi hittat en riktigt intressant sjö, det kan jag lova. Mer kommer om just detta lite längre fram !

Det är dessutom första gången vi drar alla 6 pikers sen vi utökade Team PILF. Konstellationerna blir som tidigare, Frank/Claes och sen Jag/MB plus den nya båten Frasse/Paprika. Utifrån våra teamögon är detta nya par inte att förakta och klappa på huvudet för oss äldre PILF:are.
En allätare som trollar med 10 spön utan att blinka, bygger egna beten till gäddfisket, spinnfiskar mycket (jämfört med oss oldboys) och är inte rädd för att prova nya saker (sjukt farlig tror jag han blir i kampen om vandringspriset).
Sen har vi spinnspecialisten i PILF i samma båt, han jerkar, spinner, dänger gummi högt och lågt… dessutom har han gett sig på trolling med bra resultat !! Vad skall inte en jerk/spinnspecialist göra på en vårresa ?? Höstresan får han jobba lite på men vår…… hmmm !

Det är dags att knyta stövlarna ordentligt och vässa krokarna för nu är det fight på riktigt. Vart hamnar priset !?

Här någonstans är det 😉
varmland

Ja några av oss drog på mässan i Kista och kom hem laddade till tänderna. Riktigt bra mässa sas det, nya prylar låg på bordet och suget hade trappats upp lite till ! Nu skall det fiskas i parti och minut tills resan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *