Häftigaste gäddfisket hittills !

Så var det gjort, den dagen kom den också ! Man trodde inte det var sant, det tog några dagar att förstå och reflektera… Vi drog ut, Patric ”Paprica Lures” och jag, vi hade planen klar. Vi hade inte planerat något större utan båda visste vart vi ville och så skulle det bli. När vi var på i vattnet bestämde vi oss att ta en genväg för att slippa vågor, på genvägen skulle vi ”bonna” trolla oss igenom med varsitt spö. Det skulle max bli 10-15 min sen var det transport som gällde. Sagt och gjort… 2 min vi snackar 2 min så börjar Paprica sin vinst sång i form av ”hhahahahahah moohahahaha mohhahahaha” sen drillar han fisk, och väl i håven så går det obligatoriska meddelandet ut på Team PILFS digitala kanal (Stort i håven). Efter lite trix så konstaterar vi att vi landat en 9.9kg´s fisk. Förmodligen 10 blankt för i gunget var det mer över 10 än under men men…. Kommer vi klara av att lämna stället ? Skall vi hålla vår plan ? Frågorna haglade i skallarna… VI DROG 🙂
Väl på plats så skickade vi i våra grejer, paravaner, mera spön… vi snackar 2 min IGEN ! min ena paravan slår en frivolt och tjutet i rullen är som ljuv musik. Drillar upp en 5.8kg´s tjockis, riktigt pigg. Vi dundrar vidare och efter lite normalt kaos när vi 2 är ute så nyper det på en firre igen på Paprica prylar längst ut, ”Line Thru” skaver genom luften med ett flin. Tummarna hålls, hoppas på firre över 5kg (en PILF) och så blir fallet. 5.1kg och vi har gjort det !! PILF TRICK, 3 fiskar på rad över 5 kg 🙂
Med detta i bagaget siktade vi vidare mot lite mer vindpinat läge, men allt enligt planen som lagts tidigare. Efter lite försök till frukost för jag åter höra vinnar sången ! ”hhahahahahah moohhahahaha mohhahahaha”…….. där stod han å drillade igen, allt medans de andra spöna ett efter ett fastnade i botten. Till slut hade vi 3 spön i botten, båten stod som ankrad (hahahah). Frågar Paprica, håvläge ? Med ett halvdant svar, kanske…. när jag vänder mig för att syna grejerna blir jag helt tokig. Det är ju en KROKODIL som kommer in, jag kastar mig efter håven och strax är den landad. Allt slutar med att vi är på en kobbe och väger firren till hela 10.5 kg. Något tidigare under kaoset precis när firren klivit på säger Paprica, vad har du precis tagit av och bytt ut på ditt spö ?? Jag hade kört med en PB Crusher som Paprica gör och satt på något annat… DÅ förstår jag vad han menar, på en exakt likadan har han alltså fångat sin firre som slutade på 10.5kg. STORT GRATTIS Paprica 🙂 Dagen är inte slut där, dock kommer inga mera monster upp, en 6.1kg´s är det som avslutar dagen.
Summerar vi denna GALNA dag så är vi alltså på 10.5 / 9.9 (förmodligen 10+) / 6.1 / 5.8 / 5.1 kg på samma dag…. vilket fiske ! 3 st till synade båten men låg mellan 1.5-3kg. Man kan säga att vi hade vårt livs fiske (hittills)
Man får inte glömma att Paprica nu är uppe i 4 fiskar över 10kg i år, å året är inte slut 😉

Film kommer på detta och lite annat, håll ut !

Team PILF

IMG_20151028_092352 IMG_20151028_125410

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *