Hur tänker man angående vantar på sjön ?

Ja det var en bra fråga som jag ställde mig när nu hösten och detta grymma fiske är på väg. Kläder i all ära är ju en enkel ekvation, flytoverall sen är det klart, kanske modell som passar kroppsformen men i stort sett är de likadana.

Vantar/handskar ?
Vad skall man ha här, vid aktivt fiske hur gör man då när det är -0 grader ute och det blåser och man glider fram i 1,5 knop ? Neoprenhandskar utan fingertopp, då skulle jag personligen frysa grymt om händerna.  Tjocka vanatar är ju enda som funkar, men om det sen regnar på tvären då ?
Är det någon som har löst detta smidigt ? Att kunna hamna i hetluften, drilla grande madams utan att frysa i minusgrader…..

Jag löste det som så att ett par seglarhandskar i neopren och skinn/gummi beklad insida för att tåla hårda tag när jag drillar fisk och kladdar i vatten m.m…
Vid väntan på firre kör jag Gortex Hestra skidvantar som är helt vattentäta i finger modell som gör att jag kan greja i båten hyfsat smidigt trots lite tjockare vantar. Setupen är inte testad i kyla, vind och regn men under vattenkran och i hink funkar Hestra vanten. Seglarhandsken har varit med hela sommaren och funkar perfekt !

Hade varit intressant att höra hur andra löst problemet……

Skitfiske !!

2 reaktioner på ”Hur tänker man angående vantar på sjön ?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *